loading

Lammert Jonkman

De studio bestaat inmiddels vier jaar. In deze tijd heb ik aan uitdagende projecten gewerkt. Ik heb de identiteit voor een kennisplatform ontwikkeld dat zich richt op vrede en recht. Een identiteit voor een startende onderneming dat ‘energiefeestjes’ faciliteert. En voor een sportcoach die zich richt op de vitaliteit van werknemers en managers.
Ik werk als zelfstandig ontwerper, maar ben ook ik in te schakelen als freelance ontwerper. Zo heb ik o.a. gewerkt aan projecten voor Interbrand Amsterdam, Corps ontwerpers en Mattmo.
Ik spreek vloeiend Engels, Duits en Fries. Lees graag boeken. Het boek ‘Een verhaal met een angel’ van Dave Goulson is een aanrader als je van hommels houd.
Als ik niet aan het werk ben of een boek lees kan je me vinden op de squashbaan in de sportzalen van de Houtrust of op het voetbalveld er naast.

Ik ben ontwerper, maar daarnaast ook onderzoeker, analist, strateeg, adviseur, projectleider, manager, techneut en kunstenaar.

Werkervaring

Van 1997 tot 2011 heb ik bij verschillende ontwerpbureaus gewerkt. Waaronder Millford-Brand ID, Corps ontwerpers, npk-industrial design, Mountain Design en Interbrand.
Bij Millford-Brand ID heb ik inzicht gekregen in het ontwerpproces, creativiteit en presentatietechnieken.
In 2006 ben ik gevraagd om de nieuwe afdeling corporate identity mee te helpen opstarten bij Mountain Design. Als senior ontwerper begeleidde ik ontwerpers, had ik contact met opdrachtgevers, webdesigners, strategen en drukkers.
Bij Corps ontwerpers was ik aanspreekpunt voor opdrachtgevers, gaf advies en besprak de projecten met opdrachtgevers over inhoud, organisatie en uitvoering. Ook begeleidde ik de ontwerpers bij de projecten.
Bij deze bureaus heb ik gewerkt aan diverse identiteiten, logo’s en communicatiemiddelen voor bijzondere opdrachtgevers waaronder: Amicon (Menzis), Pickwick, Holland Casino, Tankstation Loogman, de Eerste Kamer en de Tweede Kamer, diverse ministeries, de Nationale Brandweer, De Brauw Blackstone en Westbroek, Gemeente Lisse, Winkelcentrum De Kalvertoren, KPN, MusicMayday, Novib, de NMa, Rijkswaterstaat, Teijin Aramid en het Innovatieplatform.

Opdrachtgevers

070Energiek
Birza communicatie en strategie
Corps ontwerpers
EMMA communicatie
De Groene Regentes
Inform interieurarchitecten en huisvestingsadviseurs
Instituut Clingendael
Knowledge Platform for Security & Rule of Law
Mattmo
Ministerie van Economische Zaken
Ministerie van Binnenlandse Zaken
Plural Security Insights
Qpep
Social Justice Expertise Center
Tappan communicatie
Wolswinkel

‘Graphic design will save the world right after rock and roll does.’

David Carson