loading

Electric Vehicle Symposium (EVS32)

Categorie

evenement, ontwerp identiteit

Opdrachtgever

In samenwerking met een aantal lokale overheden en AutomotiveNL organiseerde de RVO een Nederlands paviljoen op het Electric Vehicle Symposium (EVS32) in Lyon, van 19 tot 22 mei 2019. Hét belangrijkste internationale wetenschappelijke congres met als hoofdthema sustainable mobility.

Nederland is koploper

Nederland wordt internationaal gezien als een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit. Het doel van het Nederlandse paviljoen is zich als toonaangevend land in zero emissie mobiliteit en specifiek in elektrische mobiliteit presenteren. Het wil niet alleen innovaties op het gebied van elektrische mobiliteit laten zien, maar ook alle ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit in Nederland belichten om haar positie in de markt te versterken.

Behaalde successen

Voor dit event hebben we 5 grote wanden ontworpen met de belangrijkste innovaties van ons land op gebied van duurzame mobiliteit binnen 5 thema’s.
Het uitgangspunt voor de vormgeving is het laten zien van de behaalde successen in cijfers binnen de thema’s know-how, infrastructure, energy transition, mobility concepts en industry. Deze successen staan centraal en zijn duidelijk zichtbaar op de wanden: 350 zero emissie bussen, 41.983 deel auto’s, 35.954 oplaadpunten en 152.510 elektrische auto’s. En de doelstelling om in 2050 7,3 Megaton minder CO2 uit te stoten m.b.t. mobiliteit.

Samenwerking

Bij dit project hebben we samengewerkt met Errol Konat (Design&Ko).